#budunkpest

#BuDUNKpest

Újra hatalmas kosárlabda ünnep Budapesten a Hősök terén! 2022. szeptember 17-én szombaton, a Magyar Kosárlabdázás Napján negyedjére is megrendezzünk a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda kupát, ami nemcsak egy egyedülálló sportesemény, hanem egy fantasztikus közönségszórakoztató show is. A 2022-es BuDUNKpest-en vendégünk lesz a világ legelső akrobatikus kosarasa, a sportág megalkotója, az 1983-ban alapított Bud Light Daredevils vezetője, Ty Cobb is! A részletes programokért kattints jobbra fent a „Programajánló” menüpontra.

A BuDUNKpest egy olyan sikertörténet a nemzetközi akrobatikus kosárlabdázás életében, amire méltán büszkék lehetünk. Az akrobatikus kosárlabdázás az USA-ból indult több mint 40 éve, de őket megelőzve, mi magyarok, a szlovénekkel közösen alkottuk meg a sportág szabálykönyvét, valamint pontozási rendszerét és hazánk az első olyan ország, amelyben hivatalosan bejegyzett sport lett az Akrobatikus Kosárlabda (hála és köszönet az MKOSZ-nek!). Nagyon boldogok vagyunk, hogy negyedjére is eljön hozzánk az Amerikai Egyesült Államok profi akrokosár válogatottja azzal a Jerry L. Burrel vezetésével, aki az USA mára legnagyobbá vált akrobatikus kosárlabda csapatát alapította, közel 30 éve.

BuDUNKpest

Az idei BuDUNKpest-re beneveztek az USA, Szlovénia és Magyarország profi akrokosár csapatai, de lesz négy amatőr csapat is. A 2019-es versenyről egy hibátlan és elképesztően magas színvonalú menettel az USA válogatottja vitte haza a trófeát, és biztosak vagyunk abban, hogy idén is magukénak akarják a kupát. De a BuDUNKpest nemcsak erről szól. Amellett, hogy lélegzetelállító akrobatikus kosárlabda show-kat láthat a közönség, nagyon sok jó ember találkozását is jelenti, akik a világ különböző sarkain élnek, de ezen az eseményen találkozhatnak, ahol mindig különleges atmoszférát teremtenek, aminek a közönség is része lehet.

Az ingyenesen látogatható BuDUNKpest látványos parádét ígér, hiszen két kategóriában összesen hét csapat versenyzik majd egymással. Az egész napos Magyar Kosárlabdázás Napja rendezvényen belül 13 órától kezdődnek a BuDUNKpest programjai, amelyben a látványos zsákolások mellett négy táncbemutatóval és egy beatbox show-val is várjuk szeretettel az érdeklődőket Budapesten, a Hősök terén.

Üdvözlettel,
A BuDUNKpest szervezői
(SZSE, FaceTeam)